Kennel Windhunters

Vi fick vårt kennelnamn Windhunters godkänt i Juni 2009, och föder upp engelsk springer spaniel.

Våra hundar är familjemedlemmar, och vi tycker att det är det absolut viktigaste! Att hunden är frisk, mår bra och fungerar i vardagen i familjen. Förutom det är jaktanlagen det viktigaste för oss, och något vi kommer eftersträva att behålla och utveckla i vår avel.

Vi vill i vår uppfödning bidra till att rasen fortsätter att vara den underbara allround hund den är. I vår uppfödning kommer vi att sträva efter  friska hundar med god exteriör, ett bra temperament, bra jaktegenskaper, och mycket motor.

Vi som står bakom kennelnamnet är Maria o Kent Persson. Vi bor utanför Säffle, med våra hundar. Hundar har vi haft i många år, men först 2007 skaffade vi vår första springer från kennel Goldmoore. Vårt intresse för rasen växte sig starkare och med det tankarna på uppfödning i liten skala.  Då vi båda är aktiva jägare så tycker vi det är viktigt att våra hundar fungerar både som familjemedlemmar och jaktkamrater. Att bevara och utveckla springerns jaktliga egenskaper ligger oss därför varmt om hjärtat.